Пятница, 19.04.2024, 06:09
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2013 » Февраль » 5 » Форум «Батьки і діти»
16:40
Форум «Батьки і діти»
Форум «Батьки і діти»

30 січня 2013 року за ініціативою відділу освіти, Новоукраїнського районного парламенту дітей, районної асоціації батьківської громадськості в приміщенні районного центру дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ» відбувся форум «Батьки і діти», спрямований на розвиток державно-громадського управління освітою, посилення взаємодії та зв’язку між школою та сім’єю.

 

 

Можна сказати, що вперше разом зібралися представники батьківської, педагогічної, учнівської громад всього міста, представники Новоукраїнської районної державної адміністрації та відділу освіти – люди небайдужі до духовно-морального стану суспільства.
Запропоновані теми дискусій були націлені на формування позитивних якостей підростаючого покоління, надання пріоритету сім’ї у вихованні дітей, а саме: «Сучасні аспекти проблеми «Батьки і діти»; «Хто ми? Що ми несемо від батьків? Чи хочемо ми бути схожими на них?»; «Особистий освітній простір: позашкільна освіта, телебачення, Інтернет. Як ми обираємо коло спілкування?»; «Авторитет: хто і для кого?»; «Причини конфліктів між дітьми і дорослими та їх наслідки»; «Заохочення та покарання: форми, методи та їх наслідки»; «Яка школа нам потрібна? Чого ми чекаємо від школи?» і стали унікальною можливістю для обговорення спільних дій з ефективної взаємодії у питаннях навчання, виховання дітей, чудовою нагодою для педагогів відчути підтримку батьків учнів у вирішенні проблем сучасної школи та обговоренні спільних проектів діяльності.
Обговорення проходило у форматі «відкритого мікрофону». По кожній темі заслуховувався представник від батьків, потім дітей, за бажанням – педагогів.
Під час спілкування члени експертної комісії: Хівренко С.М. – методист методичного кабінету відділу освіти Новоукраїнської районної державної адміністрації; Бецишина І.М.- директор Новоукраїнського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді; Мироненко Ю.П. – завідувач сектору соціального та правового захисту дітей служби у справах дітей Новоукраїнської районної державної адміністрації , надавали компетентні та професійні поради батькам, дітям, педагогам, а також висловлювали своє бачення розв’язання проблем у відносинах між дітьми та батьками.
Форум проводили Білокоз Людмила Віталіївна, заступник директора з виховної роботи РЦДЮТ «ЗОРІТ» та Савенко Аліна, заступник голови районного парламенту дітей, учениця 11-го класу Новоукраїнської гімназії №7. Рибаковою Оксаною Валеріївною, практичним психологом РЦДЮТ «ЗОРІТ», були підготовлені буклети-порадники: для батьків – з питань виховання і спілкування з дітьми, для дітей – з безпечного користування Інтернетом.
Актуальні питання викликали жваві дискусії – майже три години пролетіли непомітно. На завершення форуму Хівренко Світлана Миколаївна провела тренінгову вправу, під час виконання якої батьки і діти протягнули один одному символічні долоні, де написали відповіді на прості запитання: «Чим я можу допомогти своїй дитині?» та «Чим я можу допомогти своїм батькам?». На яскравих кольорових долоньках залишилися дитячі записи: «Любити. Розуміти. Поважати. Завжди виконувати свої обов’язки. Бути розуміючою дитиною. Навчу батьків дивитися на світ моїми очима. Навчу їх ділитися зі мною своїми проблемами. Любити своїх батьків такими, якими вони є. Буду опорою для батьків». На долонях батьківських лишилися такі записи: «Почути. Підтримати. Любити. Дитину треба приймати такою, якою вона є. Давати їй поради. Ділитися досвідом. Бути чесним і відвертим. Допомогти в починаннях. Дослухатися до думок і пропозицій. Розвивати уміння і таланти. Завжди знаходити час, щоб поговорити з дитиною. Прислухатися до їх проблем і потреб. Пишатися своїми дітьми. Хвалити їх. Допомогти утвердитися як особистості».

 

 

Не дивно, що ціннісні орієнтири дітей і їх батьків співпали.
А на двох долоньках читаємо ідентичні записи : «Сім’ю єднає лише одне – любов, взаєморозуміння і повага». Підтримуючи такі думки, хочеться лишень поставити три знаки оклику, або ж з десяток веселих смайликів.
Перший форум «Батьки і діти» пройшов вдало. Чекаємо наступних зустрічей.

Переглядів: 575 | Додав: Bilokoz | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]