Четверг, 25.04.2024, 12:50
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2013 » Февраль » 10 » Новоукраїнський районний центр дитячої та юнацької творчості "ЗОРІТ"
00:01
Новоукраїнський районний центр дитячої та юнацької творчості "ЗОРІТ"
Новоукраїнський районний центр
дитячої та юнацької творчості "ЗОРІТ"


В усьому світі діти завжди були і є радістю для дорослих. Кожна родина намагається виховати свою дитину не просто людиною, а особистістю, індивідуальною та неповторною. Від природи кожна людина наділена певними здібностями, а часом – і талантом, проте не кожному вдається ці таланти розкрити і реалізувати себе у тій чи іншій справі. Саме з такою метою (розкриття таланту учнів) і діє заклад позашкільної освіти – районний центр дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ» (ЦДЮТ).
Заходиш до центру – і перед тобою постають ворота. Це символічні ворота, які ведуть наших вихованців до світу краси, естетики, мистецтва.


Девіз ЦДЮТ:

Заходиш в ДЮЦ – посміхнись,
Взявсь за справу – не лінись,
Гурток для себе обирай
Свої таланти розкривай!


Розкриттю талантів кожного вихованця допомагає налагоджена робота педагогічного колективу ЦДЮТ. Тут кожен керівник – майстер своєї справи, педагог від Бога, який вкладає в своїх вихованців частинку своєї душі, віддає їм своє серце, а всі свої уміння намагається передати так, щоб під кінець навчання можна було подарувати пам’ятну річ із надписом: «Переможцю учню від переможеного вчителя».[/b]

[b]Гуртки РЦДЮТ функціонують за такими напрямками:
• Художньо-естетичний
• Декоративно-прикладний
• Масово-дозвілевий
• Науково-технічний
• Еколого-натуралістичний


Робота в ЦДЮТ є налагодженою завдяки умілому керівництву директора Ратушної Наталії Іванівни. Вона не просто директор, це ще й педагог з великої літери і просто людина з відкритим серцем і щирою душею. Наталя Іванівна завжди вислухає, порадить і допоможе.

Директор РЦДЮТ Ратушна Н.І.

Вихованці ЦДЮТ беруть участь у різноманітних конкурсах, оглядах, фестивалях районного, обласного та всеукраїнського рівнів. Майже завжди вони повертаються з нагородами та відзнаками.
Кожен педагог закладу намагається не лише розкрити талант вихованця, а й виховати всебічно розвинену особистість, котра живе у гармонії з собою та з навколишнім світом. Тому ЦДЮТ вже не перший рік працює над проблемою «Всебічний розвиток особистості засобами української народної культури».
У своїй роботі керівники гуртків дотримуються триєдиної мети навчально-виховного процесу. Для вихованців проводяться різноманітні масові заходи, свята; в закладі працює психолог, який допомагає педагогам знайти індивідуальний підхід до кожної дитини.
Минають роки, покоління вихованців змінюється, проте в ЦДЮТ ніколи не буває тихо. Тут завжди лунають дитячі голоси, на перервах – метушня, і навіть у похмуру осінню чи зимову днину ЦДЮТ осявають і зігрівають відкриті та щирі посмішки вихованців.

 

Переглядів: 620 | Додав: Ирина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]