Вторник, 19.03.2024, 05:04
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2013 » Март » 25 » На районній учнівській науково-практичній конференції «Блакитні артерії рідного краю».
12:06
На районній учнівській науково-практичній конференції «Блакитні артерії рідного краю».
Районна учнівська науково-практична конференція «Блакитні артерії рідного краю».

     Значення води важко переоцінити, адже вода – одне з найбільших багатств у світі.  Малі річки  України гинуть, їх кількість зменшується. А вода  стає непридатною для вживання, навіть  в деяких криницях. Зникають рідкісні представники рослинного і тваринного світу по берегах річок.

       Саме на ці важливі проблеми намагались знайти відповіді учасники районної учнівської  науково-практичної конференції «Блакитні артерії  рідного краю», що проходила  22 березня в Районному центрі дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ».

          В конференції взяли участь учні Новоукраїнських  загальноосвітніх шкіл №1, №3, №6,   №8, гімназії №7, Ганнівської,  Глодоської,  Комишуватської, Рівнянської №2.

           Доповіді,  які  представили  учні різноманітні: проблеми малих річок Чорного Ташлика, Грузької, Помічної; звіти природоохоронної роботи «Голубих патрулів» шкіл;  охорона біорізноманіття по берегах річки Чорний Ташлик; вода – джерело життя на Землі та ін. 

          Вислухавши доповіді, обговоривши проблеми малих річок рідного краю, всі учасники   внесли пропозиції до рішення конференції, в якому зазначили  про необхідність  дотримання законодавства, щодо охорони довкілля, а  головне - проведення конкретних екологічних акцій: розчищення джерел, посадки дерев, створення екологічних стежок та заказників. Прийнято звернення до громадян  району:

             Шановні жителі Новоукраїнщини!

     Ми, ваші діти і онуки, закликаємо Вас залишити  у спадок нам чисту воду і квітучу землю.  Не забруднюйте наші річки, не виривайте квіти, не знищуйте тварин. Не викидайте сміття на берег річки – це великий гріх, бо забруднена вода – це мертва вода, а хто її забруднює, той хворіє душею і тілом.

    Ми хочемо Вас попросити допомогти в захисті наших криниць і джерел. Сьогодні у світі велика проблема з чистою питною водою, а наші джерела і криниці – це божий дар. Давайте разом збережемо чисту воду, бо це здоровя ваше, ваших дітей і онуків. Не залишайтеся байдужими, бережіть воду від забруднення! 

Переглядів: 521 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]