Четверг, 25.04.2024, 20:19
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2013 » Сентябрь » 2 » Активний відпочинок на Трахтемирівському півострові
13:55
Активний відпочинок на Трахтемирівському півострові

   Активний відпочинок стає в Україні все більш популярним. Вибір Трахтемирівського півострова для гуртківців  районного центру дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ» був не випадковим, адже він знаходиться в унікальному місці. Це козацькі місця, де  гартувався дух українського народу.  З гаслом «За здоровий спосіб життя»   учасники зразкового хореографічного ансамблю «Веснянка»,  депутати Новоукраїнського районного парламенту дітей,  вихованці туристичного гуртка  разом зі своїми наставниками вирушили в путь.  І ось ці загадкові місця – де неймовірно відчуваєш силу, де немає ознак бурхливого життя та людей.


   Розташувавши  наметове   містечко та налагодивши свій побут, ми  почали вивчати місцевість. Після прогулянок по лісі великі міста здаються іграшковими, якимись не справжніми. Бо саме тут відчуваєш справжність та силу природи.


   Відпочиваючи, ми  навчилися стріляти з лука,  ходити на байдарці та катамарані, варити їсти, допомагати один одному.





Під час одного з походів ми відвідали Букринський плацдарм, де відбувалося  форсування   Дніпра  у роки ВВВ. В цій місцевості проходили тяжкі  бої. Діти, затамувавши подих, слухали про події тих часів та наживо бачили  окопи, які чудом збереглися до наших часів.  Битва була кривавою, цифра людських втрат величезна. І ми мусимо про це памятати.


   Побували на кладовищі, яке вважається козацьким – з кам’яними хрестами різноманітних форм. За місцевими переказами, саме тут поховано ватажка одного із селянських повстань Муху. Вшановуючи память козаків, хлопці розчистили частину козацьких могил від чагарників.

   Відвідали  місцевого жителя, якого називають «Скіфом», про цю людину кажуть, що він відлюдник, тому що більше 25 років живе сам у хаті-мазанці серед лісу.  Олег Георгієвич, так його справжнє ім’я, розповів, що ці місця є сакральним центром, через які пройшло безліч різних культур. Сюди приїздять люди з багатьох куточків світу лікуватися та наповнитися природною енергією.


   Наступний похід видався не менш захоплюючий. Разом з вихованцями піднялися на висоту 220 (найпотужніше енергетичне місце), пройшли ярами, побували на місці колишнього печерного козацького монастиря.  





   Коли сонце сідало за горизонт, діти розпалювали ватру. Вечір біля вогнища був насичений  козацькими іграми, забавами та змаганнями, які допомагають розвинути у дітей спритність, завзятість, кмітливість та почуття гумору.




   Втомлені, але щасливі, ми повернулися додому. Враження неймовірні. Там треба побувати, щоб на собі відчути ту потужну енергетику.


  Хочемо висловити подяку тим, хто допомагав в організації поїздки: Макодзебі М.Г. – депутату обласної ради від Партії Регіонів, Бойко Р. П. та Таранухі С.В. - членам УДЮТ «Січ».

                          Ірина Рубля


Переглядів: 474 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]