Четверг, 25.04.2024, 10:42
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2013 » Ноябрь » 7 » Постійнодіючий семінар методистів позашкільних закладів освіти.
16:41
Постійнодіючий семінар методистів позашкільних закладів освіти.
         5-го листопада 2013 року на базі районного центру дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ» (директор Ратушна Н.І.) та Рівнянскій філії РЦДЮТ відбувся постійно діючий семінар методистів позашкільних закладів освіти «Здоровязбережувальний потенціал позашкільної освіти».
         З хлібом-сіллю зустрічали гостей керівники гуртків-рівнянці біля приміщення Рівнянської філії – Школи декоративно-прикладного мистецтва та дизайну.

          Голова Новоукраїнської районної ради В.Годлевська та перший заступник голови Новоукраїнської РДА  Н.Степаненко проінформували присутніх про культурні досягнення людей краю та історію нашого району. Також було акцентовано увагу на виконанні програми «Центральний регіон», реалізація якої передбачає вирішення ряду проблем як шкільних, так і позашкільних  закладів освіти району.  Більш детально на позашкільній роботі, яка проводиться в районі, зупинилась  начальник відділу освіти Новоукраїнської РДА Т.Тарасенко.  Про підтримку розвитку студійного мистецтва в селі Рівному розповів сільський голова В.Неділько.
   
Учасники семінару, відвідавши майстер-клас «Вплив арт-мистецтва на формування духовного здоров’я дитини», мали змогу переконатися,  що робота мистецької студії «Гармонія норм» є змістовною, творчою, дієвою та важливою для дітей. Сподобалось представникам освітніх позашкільних закладів освіти і чудове  приміщення студії. Її керівник В. Лисенко захоплено розповів про значення образотворчого мистецтва у вихованні людських цінностей, розкритті особистості та подальшому розвитку людини.

       Завідувач НМЛ виховної роботи комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут формування культури здоров’я Ю.Міцай вказала на те, що робота, яка проводиться керівником даного гуртка і гуртківцями дійсно виходить за межі студії.

       Далі проведення семінару відбувалося в Районному центрі дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ»,  де учасники познайомились з системою закладу в цілому та роботою педагогічного колективу по впровадженням здоровязбережувальних технологій в навчально-виховний процес закладу.
       На фасаді будівлі керівники гуртків влаштували візитну картку закладу у вигляді флеш-змагання «Усмішка здоров’я». Учасники семінару мали подолати перешкоди, додавши фізичних та розумових сил, щоб потрапити до «Піраміди здоров’я».

Господарі гостинно запросили гостей до приміщення, де  учасників  семінару привітала та розповіла про стан позашкільної освіти в районі начальник відділу освіти Новоукраїнської РДА Т. Тарасенко.

Наступною частиною семінару стала інтерактивна презентація, яку запропонувала переглянути  аудиторії заступник директора з навчальної  роботи Т. Сава. Вона розповіла про організацію роботи РЦДЮТ «ЗОРІТ» як осередку формування здоров’язбережувальних компетентностей дитини.

Заступник директора з виховної роботи Л. Білокоз презентувала учасникам семінару проекти та програми, які реалізовуються в закладі по впровадженню здоровязбережувальних технологій в навчально-виховний процес.
 
Методичний ринг «Впровадження здоров’язбережувальних технологій у навчально-виховний процес – перпективний напрям розвитку позашкільної освіти» провела завідувач відділом методичним РЦДЮТ «ЗОРІТ» Н. Мазур.
 
Динамічним промінцем стало відвідування гостями виставки дитячих робіт «Зернятка творчості ЗОРІТу», що була створена руками вихованців декоративно-прикладного відділу закладу. Роботи були представлені за різними жанрами і супроводжувались творчими представленнями дітей. Цей етап викликав неабияке захоплення та зацікавленість в учасників семінару.
Після теоретичної  частини учасники мали змогу відвідати відкриті заняття:
-         Гурткове заняття з елементами акробатики «Через рух до краси і гармонії тіла» показали гуртківці зразкового хореографічного ансамблю «Веснянка» та інтерактивні оздоровчі вправи для самих учасників семінару – підготувала та провела керівник зразкового хореографічного ансамблю «Веснянка» Рубля І.В.;
 
-         Веб-квест «10 кроків до здоров’я» , що продемонстрував ІТ-здібності вихованців спеціалізованих гуртків -  «Комп’ютерні технології» (керівник Кошель А.Ю.) та «Комп’ютерний Всесвіт» (керівник Герасименко В.А.);

Та найдивовижнішою, найтеплішою частиною семінару став мультимайстер-клас керівників гуртків декоративно-ужиткового відділу – «Оберіг» (керівник Т. Сава), «Бісерні фантазії» (керівник С. Нероба), «Віночок» (керівник М.Бобирь), флористика « Мальва» (керівник Т. Сидоренко), «Абетка рукоділля» (керівник О. Коваленко). Гостей обєднали в групи та запропонували виготовити поробки в різних техніках, що застосовуються керівниками гуртків РЦДЮТ на заняттях. Допомагали учасникам вихованці закладу  – пояснювали сутність кожної техніки (декупаж, канзаши тощо), особливості застосування та труднощі. Всі учасники семінару вийшли з майстер-класу з власноруч виготовленими сувенірами.
   
 

Концерт «Рекламуємо здоровя» проходив в ЦПК «Ювілейний» і став завершальним етапом семінару, який підготували колективи РЦДЮТ «ЗОРІТ» разом з культорганізатором закладу І.Вакуленко та акомпаніатором П. Олійником, а саме:
-         зразковий хореографічний ансамбль «Веснянка», керівник Ірина Рубля
-         військово-патріотичний клуб «Відвага», керівник Валентин Лихоліт

-         художнє слово «Джерельце», керівник Ірина Ігнатенко

-         вокальний гурток «Веселі дзвіночки», керівник Олег Халявка

-         хореографічний колектив «Волошки» МБК№3, керівник Юлія Тітовська

-         екологічна агітбригада «Екоштурм», керівник Антоніна Кравченко

-         агітбригада юних інспекторів руху  «Знак», керівник Костянтин Тоток

-         євроклуб «Євродрузі», керівник Олена Драган

-         дружина юних пожежників-рятувальнків «Рятівний  патруль», керівник Вікторія Фулга

-         вокальний гурток «Пісенний вернісаж» , керівник Сергій Поповкін
 
        Під час підбиття підсумків робочого дня завідувач НМЛ виховної роботи і формування культури здоров’я  КЗ  «КОІППО  імені  Василя Сухомлинського»  Ю.Міцай підкреслила успішну реалізацію запланованих на семінар заходів та подякувала колективу РЦДЮТ «ЗОРІТ» за злагоджену організацію семінару та гостинний прийом. Керівництву району - першому заступнику голови Новоукраїнської РДА Степаненко Н.А., голові районної ради Годлевській В.Г., начальнику відділу освіти Новоукраїнської РДА Тарасенко Т.Б. , методисту методичного кабінету відділу освіти Савенко Л.М. за підтримку в організації семінару.
Переглядів: 936 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]