Четверг, 25.04.2024, 17:25
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2013 » Ноябрь » 28 » «Юннатівський зеленбуд»
14:47
«Юннатівський зеленбуд»
«Юннатівський зеленбуд»
Багато пам’ятників  у нашому місті, але  останнім часом клумби, алеї біля них  були в занедбаному   стані. Тому вихованці еколого-натуралістичних гуртків РЦДЮТ «ЗОРІТ» разом з активом районної організації ветеранів України запропонували озеленити території біля пам’ятників -  взяли участь в районній трудовій акції «Новоукраїнщина барвиста» . На протязі весни, літа, осені 2013 року  доглядали за насадженнями біля «Алеї Героїв», пам’ятника загиблим воїнам-визволителям.

Робота розпочалася  із складання дизайн-проекту клумб біля пам’ятників. Підбираючи  рослини  для посадки  керувались тим, що вони повинні відповідати таким критеріям: бути невибагливими до погодних умов ( до засухи), мати  декоративне листя або гарні квіти,  довго квітувати; бути недорогими і в наявності в  розсадниках Новоукраїнського лісництва та  плодорозсадника. Склали список рослин, які  відповідають цим критеріям:
Декоративні кущі та дерева: ялівець козацький, самшит, туя колоновидна, троянди, те кома;
Багаторічні квіти: тюльпани;  хости;
Однорічні квіти: айстри, петунії, сальвії, чорнобривці карликові та високі.
Юні квітникарі ( керівник Сидоренко Т.В.) висіяли насіння та виростили розсаду  айстр, сальвій, чорнобривців.  Розсаду пікірували і закаляли.
З розсадника Новоукраїнського лісництва надали  саджанці  ялівцю, самшиту туй.
 
В травні 2013 року висадили до пам’ятників  вирощену з насіння розсаду чорнобривців, сальвій, айстр, петуній  
Влітку, при необхідності,  знищували бур’яни, рихлили.  Поливали клумби  активісти з ради ветеранів. Воду для поливу підвозила машина комунального господарства.
 
На квітучих клумбах біля пам’ятників восени видалили сухі рослини, зібрали насіння. На початку вересня посадили тюльпани.
 
Всього було висаджено: ялівцю козацького-  20 кущів, самшиту  - 15 кущів, троянд - 20 кущів, туї колоновидні - 2, Текоми-  5 та багато квітів.    
 
До пізньої осені майоріли біля пам’ятників квіти, посаджені та доглянуті дбайливими руками дітей та ветеранів, як низький уклін героям війни та праці, які залишили яскравий, вартий всенародної гордості, любові і поваги, вивчення і наслідування слід на землі.
Переглядів: 924 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]