Пятница, 26.04.2024, 01:00
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2013 » Декабрь » 13 » Мистецтво, яке окриляє.
13:20
Мистецтво, яке окриляє.

Мистецтво, яке окриляє.

 

Видатний український педагог В.О. Сухомлинський  писав: «Творчість відкриває в дитячій душі ті куточки, в яких дрімають джерела добрих почуттів». Підтримуючи позицію  славетного земляка педагоги районного центру «ЗОРІТ» намагаються долучити  до творчої праці кожного школяра нашого району.

11 грудня 2013  року в районному центрі дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ»  відбувся  районний зліт обдарованих дітей з образотворчого та  декоративно-прикладного мистецтва.

Метою зльоту  було залучення учнівської молоді до джерел народного мистецтва, процесу відтворення народних традицій. Участь дітей та підлітків у зльоті сприяє популяризації декоративно-прикладного мистецтва, стимулює розвиток творчого потенціалу та художнього смаку.

 Розпочався зліт вітальними словами  в. о. директора закладу Тетяни Сави та методиста Ніни Мазур, які наголосили на необхідності висвітлення «мовчазного виду» дитячої творчості, звернули увагу на велику  життєву перспективу робіт декоративного мистецтва.


Учасники зльоту – учні 5-10 класів,  презентували власні роботи: малюнки, ляльки, сувеніри, предмети вжитку, вироби з дерева, тканини, паперу, природного матеріалу тощо. Вони вражали оригінальністю задуму, емоційністю образу, яскравістю та індивідуальністю.

 

 

 

 

 

 

 


Керівник гуртка «Бісероплетіння»  Світлана Нероба підготувала учасникам зльоту електронну презентацію традиційних та нетрадиційних технік декоративного мистецтва.

 

Крім того, діти мали змогу ознайомитись з виставкою робіт вихованців закладу, яка, як завжди, захоплює, вражає, надихає.

 

Згодом керівники гуртків провели для талановитої молоді неперевершені майстер-класи: Галина Палагіна – «Зимовий букет», Валентина Лоза та Марина Бобирь – «Лялька-мотанка-янгол», Світлана Нероба та Олена Коваленко – «Незвичайна сніжинка», Тетяна Сава – «Новорічна витинанка», Оксана Данілова – «Альтернативна ялинка».

 

 

 


Під час роботи в групах  молоді обдарування ознайомились з новими техніками, що відобразились в розмаїтті власноруч виготовлених робіт, які залишились учасникам на згадку.

 

 

«Я здивована, збентежена, схвильована і така щаслива, що відвідала цей зліт», – переконувала одна з учасниць зльоту –  учениця 7 класу.

Наостанок юним талантам педагоги вручили яскраві сертифікати про участь у районному зльоті і побажали натхнення, успіхів у їх  творчій, кропіткій діяльності.

Переглядів: 507 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]