Вторник, 23.04.2024, 17:06
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2014 » Апрель » 2 » «Блакитні артерії рідного краю»
12:04
«Блакитні артерії рідного краю»

На районній учнівській науково-практичній конференції

«Блакитні артерії  рідного краю».

     Значення води важко переоцінити, адже вода – одне з найбільших багатств у світі.  Малі річки  України гинуть, їх кількість зменшується. А вода  стає непридатною для вживання, навіть  в деяких криницях. Зникають рідкісні представники рослинного і тваринного світу по берегах річок.

       Саме на ці важливі проблеми намагались знайти відповіді учасники районної учнівської  науково-практичної конференції «Блакитні артерії  рідного краю», що проходила  21 березня в Районному центрі дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ».

          В конференції взяли участь учні Новоукраїнських ЗШ  №1,  №6,   №8,  Ганнівської,    Комишуватської,  Мар’янопільської  шкіл.

           Доповіді,  які  представили  учні різноманітні. Уманцов Євгеній, Фішер Наталія, Ткаченко Анна  розповіли про проблеми річки Чорний Ташлик та біорізноманіття по її берегах; звіт природоохоронної  роботи школи представила Войну Анна, «Вода – джерело життя на Землі» - ця теза червоною ниткою проходила через доповіді  Грязнова Ростислава, Караман Юлії та Цимбук Карини; своїми спостереження за білими лебедями, що гніздуються на річці Грузькій поділилась Бурбан Карина; про шкільну екологічну  стежку «Знай, люби, бережи» розповіла Скороход Тетяна, про величезну роль води у житті організмів розповіла Кукуєва Анастасія. 

          Вислухавши доповіді, обговоривши проблеми малих річок рідного краю, всі учасники   внесли пропозиції до рішення конференції.

 

 

РІШЕННЯ

РАЙОННОЇ УЧНІВСЬКОЇ КОНФЕРНЦІЇ

«БЛАКИТНІ АРТЕРІЇ РІДНОГО КРАЮ»

2014 РІК

Учасники районної учнівської науково-практичної конференції «Блакитні артерії рідного краю» обговорили проблеми малих річок Новоукраїнського району. Відзначили, що по берегах річок Чорного Ташлика, Помічної, Грузької, численних безіменних струмків є багато місць з гарними ландшафтами, рідкісною флорою і фауною. Але екологічний стан річок, особливо в зоні міста, незадовільний.

Для вирішення проблем голубих артерій Новоукраїнщини необхідно:

  1. Зібрати банк даних про всі малі річки Новоукраїнського району. На кожну річку завести анкету.
  2. Взяти участь у Всеукраїнських, обласних, районних конкурсах, акціях, операціях: «До чистих джерел», «Жива вода», «Вчимося за повідувати».  Під час участі в операції «Вербовий пояс» провести озеленення берегів річок і ставків.
  3. Дослідити екологічний стан малих річок району, з’ясувати причини, що ведуть до його погіршення.
  4. Обстежити стан прибережних смуг малих річок. (відповідно до ст. 88 Водного кодексу: Прибережні захисні смуги встановлюються по обидва береги малих річок, струмків, ставків площею до 3 га - 25 метрів). Виявити факти незаконного розорювання прибережних смуг. Звернутись до органів влади з пропозиціями про дотримання закону.
  5. Провести трудові десанти, екологічні акції  по відновленню чистоти берегів річок.
  6. Провести картування та взяти під охорону джерела, що знаходяться біля шкіл, осель.
  7. Створити в школах екологічні стежки, провести розвідку місць можливого створення заповідних територій з метою вивчення та охорони природи рідного краю.
  8. В школах району створити «Екологічні пости», «Голубі патрулі» з метою вивчення та охорони водних артерій.
  9. Інформувати населення через засоби масової інформації про необхідність охорони малих річок, дотримання законодавства України, про конкретні природоохоронні справи.
  10. Кожного року в березні до Міжнародного Дня води проводити районну учнівську конференцію на якій обговорити стан малих річок, звітувати про конкретні природоохоронні справи, накреслити план заходів для збереження голубих артерій рідного краю.


 

Переглядів: 777 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]