Вторник, 16.04.2024, 22:10
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2014 » Декабрь » 11 » Виховний потенціал мистецтва.
15:23
Виховний потенціал мистецтва.

Виховний потенціал мистецтва.

 

 

Найбільшим прагненням, органічною потребою керівника гуртка РЦДЮТ «ЗОРІТ» ( Рівнянська філія)  Руденко Надії  Миколаївни  є прилучення до мистецтва дітей, оволодіння  ними майстерністю декоративної  творчості .

 

 

Особливу увагу керівник гуртка приділяє вишивці рушників,так   як  жодна подія в житті людини не обходиться без рушника.

 

 

 У декоративному мистецтві  немає іншого такого предмета, який би концентрував у собі стільки різноманітних символічних значень.
Продовж  віків рушнику надавалось важливе образно-символічне значення. Рушник у свідомості народу наділявся широким спектром знакових властивостей і саме тому він є етнічно- культурним символом всієї  України.

 

 

  Та робота Надії Миколаївни з  підлітками не обмежується тільки вишивкою. Вони разом оволодівають різними техніками бісероплетіння,  в’язання, різних поробок з природного матеріалу. Діяльність вихованців  і  педагога спрямована на засвоєння виражальних засобів народного мистецтва (форм, ліній, ритмів, пропорцій, контрасту світла і тіні, гармонійного поєднання кольорів у виробах).

 

 

Заняття декоративно-прикладним мистецтвом стали для них  органічною частиною їхнього життя , сприяють вихованню в них працьовитості, колективізму, формуванню художньо-естетичного смаку.

 

 

Інформаційна комісія «Актив-клубу»

Виставка

 

 

Переглядів: 595 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]