Вторник, 23.04.2024, 22:32
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2015 » Февраль » 23 » Дитяче інтелектуальне свято як початок реалізації власного наукового потенціалу
16:06
Дитяче інтелектуальне свято як початок реалізації власного наукового потенціалу

Дитяче інтелектуальне свято як

початок реалізації власного наукового потенціалу

 

Ми горді з того, що зростає національно свідоме

покоління юних науковців, молоді, яка здатна

у майбутньому забезпечити високий рівень розвитку науки.

                                                               голова Кіровоградської обласної ради

                                                                                         Олександр ЧОРНОІВАНЕНКО

     

   14 та 21 лютого в м. Кіровограді проходив ІІ (обласний) етап всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Це інтелектуальне свято включало  в себе боротьбу школярів 9-11 класів в трьох етапах: оцінка- рецензія написаної науково-дослідницької роботи, контрольна робота з базової дисципліни та конкурс-захист (презентація) роботи перед науковцями і однолітками. Новоукраїнський район в цьму році представляло 11 учнів з Глодоської, Рівнянської №7, Новоукраїнських № 6, № 8  та № 3 загальноосвітніх шкіл.

14 лютого під час урочистої церемонії відкриття ІІ (обласного) етапу конкурсу-захисту, виконавчий директор МАН Філянт С. В. зазначила: «Сьогодні Мала академія наук – це не просто гра в науку, це серйозний освітній проект, який принесе свої плоди в майбутньому. Ми пишаємося своїми учнями-слухачами, кожен з вас – це наша надія, це надбання області. Я впевнена, що завдяки своїй наполегливості та працелюбності ви повною мірою реалізуєте свій Божий дар в ім’я нашої рідної України».

21 лютого у заключному етапі випробувань серед 477 учасників  призерами стали наші юні науковці: Земба Артем (10 кл., Рівнянська ЗШ №7, керівник Бондарькова К. І., робота з валеології та медицини); Клодницька Валентина та Маєтна Анна ( 11 кл., Новоукраїнська ЗШ № 3, керівник – Малишко С.В., роботи з географії); Дігтяренко Вікторія (10 кл., Новоукраїнська № 6, керівник – Гальченко Л.В. робота з географії). А особливо вагомою та приємною стала перемога (І місце) учня 10 класу Новоукраїнської ЗШ №6-Гальченка Павла (керівник-Гальченко Л.В.) з науково-дослідницькою роботою «Історико – географічний аспект електоральних вподобань громадян України та місце Кіровоградщини у цих процесах».

Даний науковий  марафон ще раз підтвердив, що Новоукраїнський район дійсно багатий на талановиту та амбіційну молодь, тому  головним завданням  посадовців та громадськості повинна бути  підтримка, стимулювання та заохочення юних обдарувань.

Овчаренко Н., методист РМК відділу освіти,

Мазур Н., зав. методичним відділом

 районного центру дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ»

 

Переглядів: 375 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]