Четверг, 28.03.2024, 20:50
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2015 » Апрель » 9 » Районний центр дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ»-центр відродження народних традицій.
11:04
Районний центр дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ»-центр відродження народних традицій.

Районний центр дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ» -центр відродження народних традицій.

Дуже шкода, що мистецтво писанкарства, таке відоме і звичне раніше, зараз для багатьох є незрозумілою екзотикою. Воно було несправедливо забуте на довгі роки. З приходом весни, коли Христос воскресає ,все у  природі відроджується ,відроджуються і традиції писанкарства у районному центрі дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ».У гуртку «Народна творчість» ожило давнє мистецтво розпису писанок в руках молодого покоління. Великий інтерес у вихованців викликали всі знаки і символи, які прикрашають пасхальне яйце. Для кожного з нас необхідно знати і розуміти, що означає той чи інший знак, символ, колір. Керівник гуртка,Мороз Анна Анатоліївна, розповіла це все учням, і кожен втілив свій задум у власні писанки, старанно «малюючи» кожну лінію.

Як виявилося, техніка писанкарства є досить складною. Вихованцям довелося докласти чимало зусиль, щоб їх вироби вийшли такі барвисті і різноманітні . Однак діти були горді, що зуміли впоратися з цим завданням. А головне, що їм було цікаво оволодіти водночас такою складною, але і такою незвичайною технікою .

Кожен з гуртківців, вклав у виготовлення  Великодньої композиції всю душу і фантазію. Навіть не віриться, що хтось із них узяв у руки писачок вперше у своєму житті.

                                                  Керівник гуртка «Народні традиції» Анна Мороз.

Переглядів: 389 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]