Суббота, 20.04.2024, 03:28
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2015 » Апрель » 29 » Стелиться доля низкою намистин.
17:23
Стелиться доля низкою намистин.

Стелиться доля низкою намистин.

         Сьогодні бісер використовують у різноманітних виробах, прикрасах, в оздобленні одягу, речах повсякденного вжитку. Керівник гуртка «Бісерні фантазії» Нероба С.А. разом з дітьми прагнуть виготовити  виготовляти речі, які слугують для оздоблення одягу, прикрашення інтер’єру.

 Цікавими та гарними одержуються прикраси, які вихованці виготовляють не лише для себе, а й як оригінальні подарунки до свят рідним,друзям,  на конкурси чи виставки. Кожен вихованець гуртка «Бісерні фантазії» має свої вподобання в роботі. Одним подобається виготовляти невеличкі іграшки і сувеніри, іншім – великі вироби такі як, букети квітів, різноманітні дерева, інші створюють цілі колекції різноманітних прикрас.

 Не всім відомо, що перед тим, як переходити до виконання самого виробу з бісеру, насамперед, створюється ескіз, підбирається кольорова гама бісеру. На цьому етапі дитина має змогу показати усі свої творчі здібності та смаки. Дуже важливо, щоб вихованці мали достатню палітру кольорів та видів бісеру й намиста. Адже це дозволить їм виготовити багато різних варіацій однієї і тієї ж схеми та створювати зовсім не схожі роботи. І це не лише репродуктивна діяльність, як дехто вважає, а й спосіб мислення, спільна з учителем пошукова діяльність.

         Цікавим та новим напрямком роботи з бісером стають ткані вироби та вишивки. Вони все більше захоплюють не лише молодь, а й людей різного віку. Такі види робіт потребують великої наполегливості та концентрації уваги, але найголовніше -любові до роботи з таким матеріалом.

В час новітніх  технологій, коли відкривається величезний доступ до інформації, на думку Світлани Анатоліївни, було б величезною помилкою не скористатись з цього багатства технік, матеріалів та можливостей. Специфікою гуртка художньо-естетичного напрямку є його максимальна орієнтованість на використання отриманих знань на практиці. Саме в шкільному віці діти мають таку можливість – використовувати час та знання для власного задоволення, реалізації творчих задумів. І ті,  кого захопив бісер ,зможуть отримати винагороду не лише у вигляді вмінь, які вони одержують на гуртку,чи гарних робіт, а й в майбутньому  зможуть займатись цим видом рукоділля самостійно. Їх доля проляже тонкою низкою барвистих  намистин, які вони почнуть нанизувати ще в дитинстві.

 

Переглядів: 368 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]