Вторник, 23.04.2024, 21:53
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2015 » Декабрь » 17 » Міська екологічна акція «День зимуючих птахів»
14:54
Міська екологічна акція «День зимуючих птахів»

Міська екологічна акція «День зимуючих птахів»

11  грудня  2015 року в районному центрі дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ»   відбулась екологічна акція «День зимуючих птахів».

 з метою виховання в учнів  екологічної культури, бережного   ставлення до природи рідного краю, залучення  до конкретної природоохоронної діяльності: виготовлення годівничок, підгодівлі птахів взимку 

Змістовну виставку дитячих малюнків про зимуючих птахів оформили учні шкіл, тут  і непосидючі синички,  і червоногруді снігурі,  і   санітари наших садів дятлики.

За звання кращих «знавців зимуючих птахів» змагались  п’ять команд міських шкіл: Новоукраїнської гімназії № 7, Новоукраїнської ЗШ  І – ІІІ ст. № 3, Новоукраїнської ЗШ  І – ІІІ ст. № 4,  Новоукраїнської ЗШ  І – ІІІ ст. № 6. У конкурсі «Слово на захист птаха» у театралізованій формі закликали товаришів оберігати пернатих.

Юні конструктори презентували власноруч виготовлені годівнички для пташок, які можна швидко змайструвати з різних непотрібних речей: пластикових пляшок, паперових пакетів з-під соків та цукерок, відходів будівельних матеріалів,  пояснили, як їх виготовляти, якими кормами можна підгодовувати птахів взимку. Учні зазначили, що неважливо з яких матеріалів виготовлена годівничка, головне, щоб у ній завжди був корм.  Учасники конкурсу  під час проведення вікторин, конкурсів показали гарні  знання  птахів рідного краю, розуміння природоохоронних проблем.  Усі команди нагороджені грамотами.

Виготовлені власноруч годівнички діти пообіцяли розмістити біля своїх шкіл, та осель і на протязі зими піклуватись про пернатих друзів.

Учасники екологічної акції прийняли звернення до всіх небайдужих жителів міста.

Фотозвіт

Звернення учасників екологічної акції

      Настали тяжкі дні для маленьких наших пернатих друзів  пташок – голодний і суворий час. Білою ковдрою покриває зима землю, льодяний  вітер гуляє у відкритому полі. Якби їжі вдосталь – не страшна була б зима. Але де ж її взяти?  І перелітають птахи з поля, лісосмуг у міста і села – поближче до людей, може, знайдеться тут якась пожива.

   Не забувайте про наших пернатих друзів! І у цей скрутний для них час простягніть їм руку допомоги. Побудуйте безкоштовні «їдальні» для птахів. Адже їм зовсім небагато потрібно: жменька крихіток білого хліба або насіннячка, шматочок несоленого сала.

   А головне – це наша увага і турбота, щоб ми за повсякденними клопотами не забували бути добрішими і милосерднішими.  За це пташки віддячать нам своїм мелодійним співом, збережуть сади і поля від шкідників.

Переглядів: 355 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]