Пятница, 19.04.2024, 03:30
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2016 » Февраль » 2 » «Перші в науці та високі душею»
20:37
«Перші в науці та високі душею»

«Перші в науці та високі душею»

     

   Сучасна молодь потребує готовності до життя у відкритому європейському суспільстві, соціальної активності, громадянської компетентності, усвідомлення своєї ролі в житті та впевненості в тому, що вона може позитивно впливати на зміни в соціумі. Розвиток  особистості молодої людини, в якій органічно поєднуються високі моральні чесноти, громадянська зрілість, патріотизм, професійна компетентність, активність, творчі та інтелектуальні начала, почуття обов’язку й відповідальності перед суспільством, перед Батьківщиною головне завдання позашкільної освіти сьогодні.

    РЦДЮТ«ЗОРІТ» м. Новоукраїнки є центром творчості та нових ідей. Саме тут молодь набуває нових якостей,формується як інтелектуально розвинена,творча особистість. Важливу роль в цьому процесі відіграє наукове учнівське товариство «Тандем». Вже більше п’яти років керівники секцій  НУТ займаються виявленням та підтримкою обдарованої молоді Новоукраїнщини, залучають її до науково-дослідницької та експериментальної роботи. Одним із дієвих методів такої  роботи з обдарованою молоддю є щорічний районний конкурс-захист науково-дослідницьких робіт, що допомагає кожному учаснику здобути практичні навики логічно висловлювати свої думки, формує вміння відстоювати власну думку та виробляє  активну громадянську позицію . Компетентне журі відбирає найкращі роботи-дослідження і рекомендує їх для  участі у ІІ етапі  конкурсу в Кіровоградському територіальному  відділенні Малої академії наук.

29 січня 2016 року в  центрі дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ»  відбувся районний конкурс-захист науково-дослідницьких робіт серед школярів 9-11 класів. Журі конкурсу (Овчаренко Н.П. та Степаненко Н.А. - методисти райво, Гаращенко М.О.- директор краєзнавчого музею, Вакуленко І.К., культорганізатор ) було представлено 20 наукових досліджень з різних напрямків: психології, біології, валеології, хімії, екології, географії та української мови.

Школярі-учасники вражали своєю цілеспрямованістю, працелюбністю, прагненням вже сьогодні внести свій вклад у вирішення  проблем сучасного світу. У своїй роботі юні науковці намагалися дослідити та розв’язати актуальні проблеми нашого міста та району, наприклад, «Вплив регуляторів росту рослин на ріст, розвиток і урожайність соняшнику», «Дослідження ефективності впливу сучасних пральних порошків на видалення плям різного походження», «Вплив випромінювання мобільних телефонів на фізіологічні показники підлітків», «Вплив піщано - солевої суміші на екологію та інфраструктуру малих міст України (на прикладі м. Новоукраїнки)».

За рішенням журі переможцями конкурсу визнані: учні Новоукраїнської ЗШ № 6 (Білоус Наталя, Дігтяренко Вікторія, Гальченко Павло та Токар Дар’я- 11 клас; Шаповалов Микола-10 клас.; Могулько Оксана      та Діденко Анна – 9 клас.), гімназії №7 (Очеретяна Марія-10 клас), Новоукраїнської ЗШ №8 (Матейчук Інна та Чорнобай Олена -11 клас; Мазур Світлана-10 клас), Глодоської ЗШ (Мохонько Ксенія – 11 клас, Приріз Лілія-10 клас, Олійніченко Дарина-9 клас, Слободенюк Вікторія та Артеменко Олександра- 8 клас), Рівнянської ЗШ № 7 (Омельченко Катерина-10 клас, Любченко Антоніна- 9 клас). Конкурс пройшов за фінансової підтримки голови районної ради Савенка В.А., що стало приємним сюрпризом для кожної дитини і їх педагогічних керівників. Дякуємо!

Щиро вітаємо переможців і бажаємо успіхів в  обласному  етапі конкурсу!

Овчаренко Н.П., методист районного

 методичного кабінету ,

Мазур Н.О., завідуюча методичним відділом 

РЦДЮТ   «ЗОРІТ»

 

Переглядів: 343 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]