Пятница, 19.04.2024, 16:29
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2016 » Март » 12 » Згадуємо серцем
15:17
Згадуємо серцем

Згадуємо серцем

9-10 березня в гуртках РЦДЮТ «ЗОРІТ» пройшли дні пам’яті Великого Кобзаря.

Вихованці закладу знайомляться з біографією поета під час проведення відео лекторію «Т.Г. Шевченко - співець краси рідного краю», читають вірші, які сьогодні такі ж актуальні і близькі українцям, як і 150 років тому. Малеча мандрує разом з маленьким Тарасиком українським селом, старші вихованці пишуть творчі роботи про своє відчуття Тарасової поезії. Ми  згадуємо його не гучними словами, а серцем, адже Великий Кобзар – це серце нашої неньки України.

Інфо «Актив-клаба»

 

Природа України в поезіях Тараса Григоровича Шевченка.

                                                                  Реве та стогне Днiпр широкий,
                                                                 Сердитий вiтер завива,
                                                                 Додолу верби гне високi,
 

                                                                 Горами хвилю пiдiйма.
 

Картини рідної природи  складають невід’ємну частину творчості Тараса Григоровича Шевченка. Майстерно зображав  майстер образ природи рідного краю у своїх прозових та поетичних творах, адже він любив свою країну понад усе і не міг залишатись байдужим до її краси.

Так давно, здається, жив Тарас Шевченко, але його поезії дуже близькі і зрозумілі нам насамперед через прекрасні описи природи. Коли читаєш вірші Тараса Шевченка або чуєш, як їх читають інші, одразу уявляється все, що в них описується. Це великий талант письменника — зуміти так передати власні враження, що читач і через багато років бачить те, що побачив ти. Ніби бачить світ очима поета...
Природа в усіх поезіях Кобзаря така справжня, така красива і жива: «Садок вишневий коло хати, хрущі над вишнями гудуть...», «співають ідучи дівчата...»

 І ми одразу чуємо і гул хрущів, і красиві переливчасті голоси дівчат. Навіть відчуваємо свіжий запах квітучої вишні. Натруджені селяни повертаються з поля, втомлені, але спокійні і задумливі, зачаровані красою навколишньої природи.     

11 березня  у гуртку «Юні туристи-краєзнавці» (Керівник Кравченко А.Л.) проводився конкурс читців поезій Тараса Григоровича Шевченка про природу.

+Marker Почуття патрiотизму починається з любовi до рiдноï природи, до рiдного украïнського краю.  

Переглядів: 397 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]