Среда, 24.04.2024, 00:02
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2016 » Апрель » 1 » Майстер-клас «Великоднє диво».
13:16
Майстер-клас «Великоднє диво».

Майстер-клас «Великоднє диво».

28 березня 2016 році у Рівнянській філії РЦДЮТ «ЗОРІТ»  педагогами Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості Тетяною та Світланою Стороженко  було проведено майстер-клас «Великоднє диво».

Ініціював проведення заходу  керівник Рівнянської студії образотворчого мистецтва та дизайну «Гармонія норм» Валерій Лисенко, який трепетно ставиться до цієї української традиції. Валерій  Андрійович представив свою колекцію   писанок та    познайомив присутніх з  історією їх розпису.

 До участі у  майстер-класі  були запрошені всі бажаючі. Завітали на гостину не тільки  працівники районного центру дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ» зі своїми вихованцями, а й батьки гуртківців, їх дідусі та бабусі.

Справжні майстрині писанкарства Тетяна Олександрівна  та Світлана Василівна  розповіли дітям та дорослим  про мистецтво писанкарства.

Писанка – один  з основних атрибутів українського Великодня і розписувати яйце колись повинна була уміти кожна справжня господиня. А   діло це непросте і готуватись до нього треба заздалегідь, – зазначили народні майстрині. Кіровоградські писанкарі  також розповіли про  особливості писанкарства нашого краю, ознайомили з  технологією   виготовляння  писанки, показали, як і які орнаменти   на неї наносити.

 Учасникам також цікаво було дізнатись, що на Великдень крашанки дарували хрещені батьки своїм хрещеникам, які приходили до них у гості привітати зі світлим святом . А ще писанками обмінювалися молоді дівчата та хлопці, які симпатизували  один одному.

Разом з майстринями  вихованці студії та гості розписали яйця   за допомогою писачка та воску. Кажуть, з розтопленим воском на крашанки потрапляє і частинка людської віри та її сподівань. Усі  писанки були розписані з дотриманням  усіх традицій   українського писанкарства.То ж нехай ці писанки подарують всім учасникам мирне небо та тепле сонце над головою.

Щасти вам, добрі люди!

Тетяна Сава, заступник директора

                                                 з  навчальної роботи

 

 

Переглядів: 413 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]