Четверг, 25.04.2024, 14:46
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2016 » Апрель » 14 » Мініатюрне диво-мистецтво
10:09
Мініатюрне диво-мистецтво

Мініатюрне диво-мистецтво

Писанка – це неповторне багатство…

 Його треба берегти , як безцінний скарб!

 Нам слід пишатися ним перед світом!

(Олександр Довженко)

Кожна писанка - це ніби маленький світ, частинка мистецтва твоєї Батьківщини. У кожного народу є свої традиції, які вони мальовничо зображують на писанці. Кожна робота майстра над писанкою - є безцінним скарбом для народу, бо саме завдяки ним, збереглося мистецтво писанкарства до наших днів. Сьогодні ми бачимо писанки на ярмарках, у магазинах, художніх салонах.

Масове розписування яєць в Україні існувало протягом століть. У XIX ст. писанкарство у різних художніх варіантах побутувало на всій території України, про що свідчать давні колекції українських писанок у музеях Києва, Лубен, Львова, Кракова, Варшави, Брно та інших. Писанки виготовляли навесні, перед Паскою. Писанки переважно виготовляли для себе і лише зрідка для продажу на ярмарку.

Під впливом народного мистецтва  у дітей формується пізнавальний інтерес та художній смак, розвивається творче мислення та розширюється світогляд дитини.

Тому в РЦДЮТ «ЗОРІТ» дев’ятого квітня проведено черговий майстер-клас по розпису пасхальних яєць в гуртках декоративно-ужиткового мистецтва – «Бісероплетіння» (керівник Нероба С. А.) та «Рушничок» (керівник Лоза В. О.) для молодших школярів. Діти ознайомилися з символами, які зображуються на писанках,розписали крашанки та  отримали безліч позитивних емоцій від роботи.

Оригінальний орнамент писанок зачаровував і дорослих , і дітей, адже   він несе у собі прадавні символи народу, так як українська писанка - є символом життя нашого народу.

Інфо «Актив-клаба».

 

 

Переглядів: 357 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]