Пятница, 29.03.2024, 17:33
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2016 » Апрель » 29 » Всеукраїнський фестиваль, присвячений Дню Землі, об’єднав найталановитіших дітей України.
11:25
Всеукраїнський фестиваль, присвячений Дню Землі, об’єднав найталановитіших дітей України.

Всеукраїнський фестиваль, присвячений Дню Землі, об’єднав  найталановитіших дітей України.

З 20 по 22квітня на базі Кіровоградського  обласного центру дитячої та юнацької творчості відбувся XХІ Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі. Даний фестиваль спрямований на поліпшення і зміцнення відносин між однолітками, активізацію їх творчого потенціалу, організацію дозвілля.

Тему XXІ фестивалю - "Від роду до народу, від народу до нації", висвітлили діти і підлітки в трьох номінаціях: "Громадська думка", "Сімейна творчість національно-патріотичного спрямування в сценічному мистецтві" і "Декоративно-прикладне мистецтво".

Близько тисячі претендентів брало  участь у заочному турі  фестивалю. Відібрано 250 учасників, з них 183 – з Кіровоградської областіта 7 гостей-учасників з Грузії. На фестиваль приїхали діти з 8 регіонів України. Серед учасників були представники Хмельницької, Донецької, Полтавської, Дніпропетровської, Рівненської, Вінницької, Одеської, Київської та Черкаської областей.

Новоукраїнщину представляли керівники та вихованці районного центру дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ». Номінацію "Громадська думка"презентували лідери районного парламенту дітей - Владислав  Прутян,   Дар’я Ісько та Тимофій Білокоз(керівник Людмила Білокоз).

 У номінації"Сімейна творчість національно-патріотичного спрямування в сценічному мистецтві"змагалась родина Усових (наставник Олег Халявка),

Номінацію "Декоративно-прикладне мистецтво"презентували вихованці трьох гуртків: «Початкове технічне моделювання» - Карина Філіпська (керівник Микола Тараненко), вихованець  Рівнянськї студія образотворчого мистецтва та дизайну Сергій Русін (керівник Валерій Лисенко),клуб «Оберіг» - Валерія Опря (керівник  Тетяна Сава).

У програмах номінацій були найрізноманітніші форми роботи, в яких конкурсанти змогли проявити свої таланти, вміння та креативність.

На учасників чекала насичена програма не лише з конкурсної частини, а й розважальна програма з майстер-класами, концертами та дискотекою.

Усі учасники конкурсу отримали дипломи за перемогу у заочному турі XXІ Всеукраїнського фестивалю .

У очному етапі діти показали  свої таланти, активну громадянську позицію та поділились планами на майбутнє.

 У номінації „Громадська думка” дипломом І ступеня нагороджена команда „Мрія” Центру дитячої та юнацької творчості місто Добропілля Донецької області (керівник В. Верещагіна).

Керівник «Школи лідера» Людмила Білокоз отримав Подяку МОН за успішне виховання підростаючого покоління.

У номінації „Родинна творчість національно-патріотичного спрямування у сценічному мистецтві” переможцем та володарем дипломом Гран-прі визнана Родина Чорнопольських Петрівського районного центру дитячої та юнацької творчості (керівник Л. Чорнопольська). Диплом І ступеня нагороджений колектив „Фо степ” Донецького обласного палацу дитячої та юнацької творчості (керівник Т. Хіміон).

Сімейний гурт   «Вишиванка» від Новоукраїнки відзначений Дипломом за перемогу в заочному турі фестивалю.Керівник гуртка «Вокальні дзвіночки» Олег Халявка  отримав Подяку МОН за успішне виховання підростаючого покоління.

У номінації „Декоративно-ужиткове мистецтво” дипломом Гран-прі нагороджений Панкратьєв Віталій та дипломом І ступеня у середній віковій категорії – Гулько Андрій, вихованці гуртка „Художнє різьблення” Центру дитячої та юнацької творчості ім. О. Шакала м. Олександрії (керівник 
Д. Кудря). Володарем диплому І ступеня у старшій віковій категорії стала КоломієцьАнастасія–вихованка народного художнього колективу студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва „Писанка” Кіровоградськогообласного центру дитячої та юнацькоїтворчості (керівник Т. Стороженко).

Особливо приємно те, що Сергій Русін посів почесне друге місце у очному етапі конкурсу номінації «Декоративно-прикладне мистецтво». Філіпська Карина отримала  диплом переможця  у творчій майстерні «Україна починається з тебе» . Керівник студії образотворчого мистецтва  та дизайну, член Спілки дизайнерів України Валерій Лисенко отримав Подяку МОН за успішне виховання підростаючого покоління.

“Всеукраїнський фестиваль відкриває шлях талановитим  особистостям. Це майданчик спілкування, обміну досвідом, де створюється майбутнє нашої держави”, – сказав  заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коваленко.І це дійсно так,тому що і керівники і вихованці здобули неоціненний досвід з творчого розвитку та знайшли нових друзів.

                                                                   Заступник директора з НР Т. Сава.

Фото

Переглядів: 425 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]