Вторник, 23.04.2024, 22:44
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2016 » Ноябрь » 1 » Майстер-клас «Відкрите заняття - 2017. Яким йому бути?».
16:29
Майстер-клас «Відкрите заняття - 2017. Яким йому бути?».

Майстер-клас «Відкрите заняття - 2017. 

Яким йому бути?».

Сучасне позашкілля є саме тим освітньо-виховним простором, де діти мають змогу постійно реалізовувати набуті під час занять за інтересами знання, вміння та  компетентності.

 Теорія позашкільної освіти має постійно перебувати в органічній єдності з практикою, оскільки ґрунтується на ній, узагальнює її та обґрунтовується нею . Теорію і практику навчально-виховної роботи поєднує методика, спрямована на узагальнення перспективного педагогічного досвіду, способів, прийомів доцільної реалізації завдань позашкільної освіти .

Саме такі завдання виконує методично-інформаційна служба центру дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ»(керівник Мазур Н.О.). Вся робота методично-інформаційної служби  спрямована на  створення  умов для безперервного вдосконалення фахової освіти і кваліфікації педагогів; проведення системи методичних заходів, що спрямовані на розвиток творчих можливостей педагогів, шляху до пошуку, ініціативи й творчості.

 Саме тому 31 жовтня 2016 року методистами було проведено майстер-клас «Відкрите заняття - 2017. Яким йому бути?». Адже, М. Скаткін стверджував, що заняття (урок) -клітинка педагогічного процесу. В ньому, як сонце у краплі води, відтворюються всі його сторони.

 Під час заходу керівники гуртків ознайомились із структурою відкритого заняття, окреслили акценти успішного заняття з використанням інноваційних педагогічних технологій. Під час практичної частини  учасники майстер-класу відповідно напрацьованому алгоритму створювали власні,  інтерактивні відкриті заняття.

По зацікавленості, активності, суперечливості висловлювань педагогів-позашкільників, можна з впевненістю стверджувати, що захід вдався.

А методистам в майбутньому необхідно попрацювати над розробкою заходів по впровадженню перспективних освітніх технологій та систем в роботу закладу.

 

 

Переглядів: 418 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]