Суббота, 20.04.2024, 09:19
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2017 » Февраль » 8 » Збережемо скарби нашого краю
13:39
Збережемо скарби нашого краю

Збережемо скарби нашого краю

 Новоукраїнський район є одним з найменш досліджених археологами. Сорок вісім пам’яток археології взято на облік – це кургани. І саме цей вид археологічних пам’яток потерпає від бездушної сільськогосподарської діяльності  та втручання «чорних» археологів.

 В результаті ми вже незворотньо втратили і зараз втрачаємо власну історію, адже все менш в наших степах можна зустріти непорушені людиною давні могили – німі свідки тисячоліть. Та цього допустити не можна!

Тому на заняттях туристсько-краєзнавчого гуртка ми  звертаємо увагу на цю проблему, щоб зберегти не тільки для сьогодення, а і для майбутнього ці дорогоцінні краплини.

3 лютого вихованці гуртка «Юні туристи –краєзнавці» відвідали Новоукраїнськиї районний   краєзнавчий музей. Завідуючий музеєм Гаращенко Микола Олексійович ознайомив дітей  з археологічними пам’ятками та сторінками давньої історії рідного краю.

Із захопленням слухали діти про знаменитий Глодоський скарб – найвизначнішу археологічну пам’ятку району   VIІ –  VIII століття  нашої ери.

Археологічні пам’ятки є частиною нашої історії, частиною нашої культурної спадщини.

Юні краєзнавці хочуть ,щоб всі жителів району бережно та  відповідально ставитися до того, що вдалося зберегти.

Переглядів: 360 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]