Вторник, 19.03.2024, 05:37
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2017 » Март » 2 » За підтримки народного депутата активна молодь Новоукраїнської громади побувала на екскурсії у Верховній Раді
10:39
За підтримки народного депутата активна молодь Новоукраїнської громади побувала на екскурсії у Верховній Раді

За підтримки народного депутата активна молодь Новоукраїнської громади побувала на екскурсії у Верховній Раді

Мабуть, усі українці знають, як виглядає будівля Верховної Ради України. Проте далеко не всім доводилося побувати всередині. 24 лютого, завдяки екскурсії, яку ініціював для учасників проекту “Центр розвитку ініціатив молоді Новоукраїнської громади” міський голова Олександр Корінний. Організував поїздку та екскурсію до Києва у Верховну Раду України народний депутат України Станіслава Березкін.

«Першим кроком було зайти до ВРУ. Це не так просто, як, можливо, усім здається. На вході стоїть охорона, кожен показує паспорт чи свідоцтво про народження, охоронці звіряють прізвища із зареєстрованими на екскурсію. Далі ти проходиш крізь турнікет, твої речі перевіряють. Й ось ти на першому поверсі парламенту» – розповіла учасниця проекту Вакуленко Анна.

Делегацію новоукраїнців зустріла помічник народного депутата України Станіслава Березкіна Ірина Малик.

Ми були вражені славною історією Будинку українського парламенту, збудованого 1939 року за проектом архітектора В. Г. Заболотного.

Дуже цікавою була розповідь про художнє полотно «Державотворення» (художник О.Г. Кулаков), на якому зображено момент прийняття Акту проголошення незалежності України. Також нам розповіли й показали прапор України, внесений у сесійний зал Верховної Ради 24 серпня 1991 року.

Лідери учнівського самоврядування найбільше прагнули побувати в головній залі ВРУ – сесійній, адже саме там приймаються закони, без яких існування суспільства неможливе. Екскурсовод провела нас на балкон, на якому розташовані ложі дипломатичного корпусу та преси, а також поважних гостей.

Під час змістовної та цікавої екскурсії ми побачили унікальні речі та приміщення парламенту. Також дізналися багато цікавих фактів з історії та сьогодення Верховної Ради України.

У кулуарах парламенту діти та молодь мали змогу зробити фото на згадку.

«Я хочу дуже подякувати за цю поїздку, так як не кожному дорослому вдається побувати у Верховній Раді України. Я отримала неймовірну кількість гарних емоцій. Дякую!», – Вікторія Яриш.

«Цієї п’ятниці ми їздили до Києва на екскурсію по Верховній Раді України. Далека дорога та ранній виїзд не завадив мені насолодитися дивовижною красою нашої столиці. Найбільше на мене справила враження велич Верховної Ради України, великі мармурові стіни та колони. Не менш цікавою була і історія цієї будівлі, а саме – призначення кожної кімнати, реконструкції її. Та найбільше запам’ятається зал засідань, де нам пощастило побувати», – поділилася враженнями учасниця поїздки Ріма Шерстюкова.

«24 лютого активна молодь міста поїхала на екскурсію до столиці України – Києва. Разом зі своїми керівниками Н.О Мазур та І.К Вакуленко ми відвідали Верховну Раду України. Там ми змогли побачити народних депутатів, послухати їхні виступи. Це були незабутні враження. Ще одною несподіванкою стала зустріч з телеведучою Оленою-Крістіною Лебідь, вона просто неймовірна. Після екскурсії у Верховній Раді ми вирушили на головну вулицю міста – Хрещатик, віддали шану Героям Небесної Сотні та погуляли містом. Під час цієї поїздки ми отримали масу задоволення, емоцій та вражень», – розповіла Тетяна Вороніченко.

Екскурсія до Верховної Ради України залишила в молоді спогади не тільки на численних фотокартках, а й у серцях. Сьогоднішня молодь буде з гордістю розповідати своїм одноліткам про відвідини парламенту –законодавчого органу України.

 

Ірина Вакуленко, культорганізатор ЦДЮТ “ЗОРІТ”

 

Переглядів: 598 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]