Пятница, 29.03.2024, 14:17
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2017 » Октябрь » 20 » В Новоукраїнці фурор - стартувала ПЕРША Школа дебатів!!!
15:24
В Новоукраїнці фурор - стартувала ПЕРША Школа дебатів!!!

В Новоукраїнці фурор - стартувала

ПЕРША Школа дебатів!!!

      Девіз Новоукраїнської об’єднаної територіальної громади  «В єднанні сила» значно розширює межі своєї дії.  13-16 жовтня в центрі дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ» пройшов спільний захід - дебатний турнір ПЕРШОЇ школи дебатів при підтримці і фінансуванні Програми DOBRE, громадської організації «Територія успіху», Новоукраїнської міської ради та відділу освіти. Особливістю дійства стала участь 12 команд загальноосвітніх навчальних закладів міста та професійно-технічного училища №40, гостей клубу «Співдружність» з м. Бердянськ, що об’єдналися задля однієї мети – формування політико-правової культури молоді, заохочення її до активної участі у суспільних процесах та державотворенні, розвитку молодіжної політики. І саме головне, що розвиток дебатного руху Новоукраїнської громади – це ініціатива самої молоді - депутатів Парламенту дітей та молоді.

    При першій зустрічі Марина Масютіна, керівник дебатного клубу «Співдружність» Бердянського ЦДЮТ, відзначила, що дебати – це гра, міжнародний рух, форма соціальної активності молоді із новим критичним мисленням, яка стане надійною опорою для розбудови процвітаючої України. ЇЇ підтримали і міський голова Олександр Корінний, і головний спеціаліст відділу освіти Валентина Горбатенко, і керівник школи дебатів Людмила Білокоз, які висловили надію щодо успішного розвитку у школярів-учасників навичок критичного мислення та формування активної громадської позиції.

  13-16 жовтня учасники турніру пройшли навчання в майстер – класах, стали захопленими глядачами показових дебатів за участю переможців національних та міжнародних дебатних турнірів – команд дебатного клубу «Співдружність». А далі відповідно турнірної таблиці розпочалися дебатні раунди, що стали важливим та хвилюючим першим кроком у становленні новоукраїнських дебатних новаторів. За словами суддів – боротьба була запеклою, аргументи обґрунтованими, питання жорсткими. За підсумками раундів відбувся фінал турніру між командами «Sprite» Новоукраїнської ЗШ І-ІІІ ст. №6 (у складі: Стеценко Тетяни, Вороніченко Тетяни та Масленникової Влади) та «Моноліт» Новоукраїнського НВК-гімназії «Лідер», в якому перемогу здобула команда «Моноліт» у складі: Болтяна Іллі, Білокоза Тимофія та Мазур Софії.

 16 жовтня стало найбільш очікуваним днем, оскільки підводилися підсумки турніру, а найцікавіше – відбувся дебатний турнір між командою-фіналістом «Моноліт» та командою дорослих-представників Новоукраїнської міської ради «Два плюс один» у складі: Руденка Олександра, заступника міського голови, Стратонової Тетяни, начальника відділу освіти, Горбатенко Валентини, головного спеціаліста відділу освіти.

 У напруженій та непростій боротьбі на тему «Децентралізація більше потрібна державі, а не молоді» перемогла молодь. Як зазначила голова громадської організації «Територія успіху» Інга Дуднік - «молоді дебатери були більш переконливими».

    Закінчилось це все дійство феєричним нагородженням учасників турніру сертифікатами, команд-фіналістів кубками, медалями, футболками та грамотами. Було визначено топ-спікерів та кращих спікерів, яким також вручили відповідні медалі, а всіх учасників та присутніх гостей Інга Дуднік частувала імбирними смаколиками. Юні дебатери переконані, що ПЕРША Школа дебатів – це лише початок нового дебатного руху не тільки в Новоукраїнці, а й в Кіровоградській області. Мають надію, що на базі Центру «ЗОРІТ» буде розпочато роботу обласної дебатної школи.

ФОТОЗВІТ

Переглядів: 533 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]