Пятница, 19.04.2024, 00:45
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2017 » Ноябрь » 3 » Завершення, по суті, той же старт…
17:03
Завершення, по суті, той же старт…

Завершення, по суті, той же старт…

2 жовтня в центрі дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ» відбулася презентація - завершення реалізації міні-проекту «Мобільна хімічна лабораторія».

 Цей проект став одним із шести переможців конкурсу міні-проектів   розвитку Новоукраїнської об'єднаної територіальної громади «Влада і громада – разом!».

Метою та завданнями  реалізації даного проекту стало бажання юних жителів нашої громади створення якісних умов   для розвитку науково-дослідницького потенціалу молоді Новоукраїнської громади.

  В реалізацію проекту вкладено 25 800 грн., з них – 24 510 кошти  міського бюджету, а 1.290 – громадський внесок батьків та педагогів ЦДЮТ.В рамках реалізації проекту було придбано:

  • Набір хімічних реактивів (45 речовин) ;
  • Набір хімічного посуду;
  • Набір для вивчення навколишнього середовища «Еко-знайка».

Особливе захоплення викликав монокулярний мікроскоп XS-5510 фірми MICROmed, який використовується в лабораторіях медичних та науково-дослідницьких закладах різного рівня.

Робота «Мобільної хімічної лабораторії» сприятиме популяризація науково-дослідницької діяльності в нашому місті   та забезпечить доступ  школярів  до проведення цікавих хімічних, біологічних та екологічних досліджень.

Тому ця подія привернула увагу громадськості.В центрі розвитку молодіжних ініціатив Новоукраїнської громади зібрались юні науковці всіх шкіл міста, представники влади, педагоги та адміністрація закладу.

 Координатор міні-проекту Мазур Ніна Олексіївна коротко презентувала цілі, мету, шляхи реалізації даного проекту.

Та головною подією  стала демонстрація дослідів слухачами НУТ «Інсайт» Кульчицьким  Сергієм та Мурсою  Станіславом,  Досліди  вони розробили  самі і своїх «секретів» нікому не розкрили.

 В одному із експериментів  помічником дослідників став міський голова Корінний Олександр Олександрович, який по закінченню практичної частини вручив юним науковцям сертифікат на їх міні-лабораторію.

Батьки, вчителі, юні дослідники поділились своїми враженнями та висловили надію, що виїзна мобільна  хімічна лабораторія стане першим кроком до формування наукової еліти Новоукраїнської громади.

 

 Н.Ратушна

ФОТО

 

Переглядів: 421 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]