Пятница, 29.03.2024, 02:59
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2018 » Январь » 12 » Канікули  – час добрих справ, а не тільки розваг.
12:55
Канікули  – час добрих справ, а не тільки розваг.

Канікули  – час добрих справ, а не тільки розваг.

Міська екологічна акція «Допоможи пташині зиму пережити»

  Важко уявити своє життя без співу пта­хів,  без щебетання горобців та синичок,  без барабанного дро­бу дятла і скрекотання непосидючої сороки.  Величезну користь приносять птахи у боротьбі  з шкідниками садів, лісів, сільськогосподарських культур.

   Охоро­няти і приваблювати пернатих друзів необхідно упродовж  усього року, але особливої уваги вони потребують взимку. Адже зима важка пора для птахів, гинуть вони не стільки від холоду, а від того, що не вистачає їжі.

Особливо скрутно  птахам під час  ожеледиці, сильних снігопадів, коли земля, гілки дерев покриваються льодом і снігом. Зимової пори на допомогу  приходять  юннати, учні шкіл.  Облаштовані  біля школи чи оселі годівнички   допоможуть птахам пережити сувору зиму.

    В центрі дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ»  педагоги та вихованці   бережно   ставляться до збереження фауни рідного краю, вболівають за птахів, що живуть поруч з нами. Тому проведення  екологічної акції «Допоможи пташині зиму пережити» стало доброю традицією в ЦДЮТ і завжди проводиться на зимових канікулах.

   За звання кращих «знавців зимуючих птахів» змагались   команди вихованців гуртків, учнів шкіл міста.       Учасники конкурсу  під час проведення вікторин, конкурсів показали гарні  знання  птахів рідного краю, розуміння природоохоронних проблем. 

      Юні охоронці природи навчалися  виготовляти годівнички для пташок з різних непотрібних речей: пластикових пляшок, паперових пакетів з-під соків та цукерок, відходів будівельних матеріалів,  дізнались якими кормами можна підгодовувати птахів взимку. Адже неважливо з яких матеріалів виготовлена годівничка, головне, щоб у ній завжди був корм.      

            Виготовлені власноруч годівнички діти розмістили біля ЦДЮТ, а також пообіцяли піклуватись та спостерігати  за   птахами взимку біля своїх осель.

Усі учасники команд нагороджені грамотами.

Допоможемо птахам взимку, за це пернаті віддячать нам мелодійним співом, збережуть сади і поля від шкідників.

ФОТО

Переглядів: 354 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]