Пятница, 29.03.2024, 05:26
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2018 » Октябрь » 26 » Віват макаронам !!!
15:24
Віват макаронам !!!

Віват макаронам !!!

Щороку, 25 жовтня, відзначається Всесвітній день макаронів . Це свято було ініційоване Світовим конгресом макаронних виробів в 1995р.

 Втім, святкувати цей день почали набагато раніше, так як макарони  полюбляють майже всі народи світу. Звичайно, можна розділити цю любов  з друзями, влаштувавши макаронну вечірку, обмінюватися рецептами, попробувати нові смаки, винайти нові соуси.

 Отож, ЦДЮТ «ЗОРІТ» і вирішив об’єднати 25 жовтня всіх, хто любить макарони і хоче навчитися їх гарно і смачно готувати. фестивалем вуличної їжі. А так як ми заклад творчості, то до співпраці було залучено і юних художників, які спробували свої сили у створенні макаронних шедеврів.

У фестивалі взяло участь 6 команд: «Спагеті» (НВК гімназія «Лідер»), «Макаронники» (Новоукраїнська ЗШ №6), «Майстер-шеф» (Новоукраїнська ЗШ №4), «Геракли» (НВК №8), «Кухарики» (філія Воронівської ЗШ), «Макарончики-чемпіончики» (Мар’янопільської філія НВК №8).

Відкрили свято «Веселі  поварята» (постановка Талько Лесі), які зразу ж налаштували всіх на приємні несподіванки і сюрпризи.

Фестиваль складався з трьох локацій:  ода макаронам (домашня заготовка), приготування домашньої локшини із соусом та виготовлення сувенірів із макаронних виробів – творча майстерня «Макаронні чудеса».

Родзинкою свята була Макаронеса, яка із захопленням слухала оди, що майстерно читали учні шкіл Новоукраїнської  ОТГ.

Учасники-кухарі відвідали майстер-клас  по виготовленню домашньої локшини, який провели працівники ПТУ № 40 – майстри виробничого навчання Олег  Чайковськй, Павло  та Тетяна Лебідь і Голуб Тетяня. Майстер-клас для учасників локації «Макаронні чудеса» провели Сава Тетяна ,Нероба Світлана, Бобирь Марина.

Для вболівальників, так званих макаронних фанатів, був проведений танцювальний марафон, в результаті вони на підсумковому етапі здивували всіх драйвовим  танцювальною композицією (постановники - Талько Леся і  Влада Донець).

А для вчителів музикально-пісенний лекторій провів Халявка Олег, ,які завершили свято несподіваним сюрпризом для всіх учасників – жартівливою  піснею   « Макарончики мої».

Свято принесло багато позитивних емоцій, дало можливість поспілкуватися з однолітками та отримати насолоду від процесу приготування макаронних блюд.

Всі команди були на висоті. На висоті було і журі  у складі Вишневецької Л.Д .,Богданової Л.М.  та  Лебідь Т.П. «Макаронні чудеса» оцінювали і вболівальники.

Переможцями в локаціях стали :

–«Виготовлення домашньої локшини» –НВК-гімназія "Лідер";  

 – «Макаронні чудеса» –Новоукраїнська ЗШ №6.

Оду макаронами наймайстерніше прочитала команда НВК №8.

Приз ґлядацьких симпатій отримала команда Мар’янопільська філія НВК № 8.

Абсолютними переможцями стала команда Новоукраїнської ЗШ №4.

За допомогу у проведені свята висловлюємо подяку працівникам професійно-технічного училища №40 та приватним підприємцями Галині Арсірій та Людмилі Донець.

Якщо ця картина свята не залишила вас байдужими, то кожен рік 25 жовтня ви можете приєднуватися до святкування Всесвітнього дня макаронних виробів – дня, присвяченого макаронам всіх видів, любителям макаронів, виробникам макаронів, дискусіям на тему макаронів і т. п.

  

  

  

ФОТО

Переглядів: 272 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]