Среда, 24.04.2024, 06:42
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2018 » Октябрь » 31 » Заняття з арт-терапії в гуртку «Чарівні візерунки»
13:51
Заняття з арт-терапії в гуртку «Чарівні візерунки»

Заняття з арт-терапії в гуртку «Чарівні візерунки»

Все життя нас супроводжують кольори, що виявляють вплив на організм, нервову систему та психіку, здійснюють фізичний і психологічний вплив. Колір значним чином впливає, як на дорослих, так і на дітей, викликаючи різноманітні емоції та відповідний настрій.  Інформація про вплив кольорів і їх значення може бути не лише пізнавальною, а й корисною. Тому правильно підбирати кольори в інтер’єрі, одязі,  біжутерії, макіяжі - це ціле мистецтво, яке багато може розповісти про окрему людину, вплинути на наш настрій і настрій людей, які нас оточують.

 Вихованці гуртка проаналізували кольори свого одягу, ознайомились із впливом теплих та холодних кольорів на організм ось приклад:

- червоний колір збуджує нервову систему, викликає прискорене дихання та пульс, а також активізує роботу нервової системи, а синій надає гальмівного впливу на нервову систему. У приміщенні з синіми, голубими шпалерами людина, яка має низький тиск, не повинна перебувати досить довго – це негативно впливатиме на її самопочуття;

 - кожна людина інстинктивно оточує себе відтінками, які їй підходять найбільше;

- брак певних кольорів можна поповнити через окремі продукти, які мають потрібне забарвлення;

- якщо відчуваєте себе втомленим і не можете зібратись із силами – пориньте в зелений колір.

Ці та інші поради вихованці зможуть використовувати на практиці та поділитись ними із батьками.

Практичною частиною заняття було створення кольорової палітри, яка відображає внутрішній світ вихованців. Заняття  перетворилось  на цікаву гру з кольорами - діти створювали кольорові ефекти, які утворювались від змішування різних кольорів.

  

Переглядів: 317 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]