Вторник, 16.04.2024, 19:15
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2013 » Апрель » 12 » День космонавтики в РЦДЮТ «ЗОРІТ»
18:03
День космонавтики в РЦДЮТ «ЗОРІТ»

 День космонавтики в РЦДЮТ «ЗОРІТ»

12 квітня світ традиційно згадає дивовижну посмішку простого російського хлопця, який відкрив людству дорогу до зірок, здійснивши перший політ у космос. Відтоді щороку у всьому світі в   цей день відзначають Міжнародний день космонавтики.

В РЦДЮТ»ЗОРІТ» в цей день було проведено ряд захоплюючих заходів для вихованців різних вікових категорій. Старші вихованці гуртків «Комп’ютерний  Всесвіт»(керівник Герасименко В.А.) та «Комп’ютерні технології» (керівник Кошель А.Ю.) провели  для всіх вихованців закладу презентацію робіт на тему «Основні етапи розвитку космонавтики» та екскурс в історію космонавтики та розповіли про  українських  вчених, які відкрили епоху космонавтики.

Діти  з великою цікавістю та захопленням ознайомились з біографіями українських вчених :

- Миколи Кибальчича,  того, хто  першим додумався використати ракети для польоту людини у космос ;

-    Сергія Корольова, того самого, чия ракета 12 квітня 1961 року вивела у космос першу людину планети;

- батька космічної станції "Мир” та комплексу "Буран”-”Енергія” ,-одесита  Валентина Глушко.

Гордість у дітей викликали і досягнення української космонавтики ,особливо досягнення першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка, який  у  1997 році взяв участь в експедиції міжнародного екіпажу на борту американського шатлу «Колумбія».

А ще більшу гордість за свою країну  у  вихованців  викликало те, що Україна має третій після США та Росії ракетно-космічний комплекс, а в рейтингу космічної активності наразі – на п’ятому місті у світі.

Не стояли осторонь і вихованці театрального гуртка (керівник Прутян Ю.В.), - у День космонавтики із задоволенням взяли участь у конкурсі малюнку на тему «Космічні фантазії»,

конкурсі комп’ютерної графіки «WEB-SPACE-Квест»

та конкурсі на найкращий костюм інопланетянина «Ми з майбутнього».

Із завзяттям  та захопленням юні актори виявляли  творчість, фантазію та креативні здібності дизайнерів. Свято подарувало вихованцям та організаторам багато чудових хвилин задоволення від творчості та пізнання.

Більшість учасників свята вперше задумались про те, щоб взяти участь у освоєнні космічних просторів та реалізації світової  Місячної програми. Адже  Україна своєю історією назавжди залишиться космічною державою,тому що  велике космічне минуле дає шанс на велике майбутнє.

 

Переглядів: 705 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]