Пятница, 26.04.2024, 04:37
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2014 » Январь » 27 » Проект наказу „Про проведення XIX Всеукраїнськогофестивалю дитячої творчості,присвяченого Всесвітньому Дню Землі” (для учасників із Кіровогр
16:03
Проект наказу „Про проведення XIX Всеукраїнськогофестивалю дитячої творчості,присвяченого Всесвітньому Дню Землі” (для учасників із Кіровогр

Н А К А З

 м.Кіровоград

Про проведення XIX Всеукраїнського
фестивалю дитячої творчості,
присвяченого Всесвітньому Дню Землі
 
На виконання обласної цільової соціальної програми розвитку позашкільної освіти та підтримки обдарованої молоді на період до 2014 року, затвердженої рішенням обласної ради від 27 жовтня 2010 року № 972, наказу Міністерства освіти і науки України № 1842 від 27.12.2013 року „Про затвердження Плану всеукраїнських і міжнародних заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2014 рік” та відповідно до плану роботи департаменту освіти і науки облдержадміністрації на 2014 рік
 
НАКАЗУЮ:
 
1.      Затвердити Умови та Програму проведення XIX Всеукраїнського фестивалю дитячої творчості, присвяченого Всесвітньому Дню Землі (далі фестиваль) згідно з додатками 1,2 відповідно.
2.      Директору комунального позашкільного навчального закладу „Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості” Сурковій Г.П. підготувати та провести 9-11 квітня 2014 рокуXIX Всеукраїнський фестиваль дитячої творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі, відповідно до Умов.
3.      Начальникам відділів, управлінь освіти (молоді та спорту) райдержадміністрацій, міських рад довести наказ до відома керівників підпорядкованих навчальних закладів та забезпечити участь переможців заочного туру в заходах Фестивалю.
4.      Витрати на проїзд учасників Фестивалю – дітей, відрядження супроводжуючих осіб та керівників творчих колективів віднести за рахунок коштів відряджуючих організацій. Проживання, харчування дітей та організація проведення Фестивалю – за рахунок централізованих коштів департаменту освіти і науки облдержадміністрації, передбачених на проведення масових заходів з дітьми.
5.      Контроль за виконанням наказу покласти на  заступника директора департаменту – начальника управління освіти і науки департаменту освіти  і науки облдержадміністрації Олійник А.В.
 
Директор департаменту                                                                 Е. Лещенко
 
                                 Додаток 1
до наказу департаменту освіти
і науки облдержадміністрації
від ____ ____ року №____
 
УМОВИ
проведення XIX Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Всесвітньому Дню Землі
1.    Мета та завдання фестивалю
Актуалізувати для громадськості, педагогів, батьків проблему планування  дитиною власного життя, життя своєї громади за допомогою наступних завдань:
- пропаганда серед дітей та молоді найрізноманітніших проектів, ідей  мистецькими засобами;
- визначення, спільно з учасниками та запрошеними на фестиваль, найбільш актуальних та цікавих ідей, що заслуговують на  популяризацію;
- підтримка юнаків і дівчат в процесі їхнього соціального становлення.
2.    Організатори фестивалю
Міністерство освіти і науки України;
Департамент освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації;
Асоціація позашкільних навчальних закладів України;
Український державний центр позашкільної освіти;
Комунальний позашкільний навчальний заклад «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості».
3.    Тема і дата проведення фестивалю
Фестиваль відбудеться 9-11 квітня 2014 року за темою «Я в мріях своїх бачу Землю майбутнього».
4.    Журі фестивалю
Склад журі Всеукраїнського фестивалю формується Українським державним центром позашкільної освіти.
5.    Учасники фестивалю
Дитячі та юнацькі колективи, творчі об’єднання, молодіжні клуби позашкільних й загальноосвітніх навчальних закладів України та країн ближнього зарубіжжя, представники учнівського самоврядування, юні митці   декоративно – прикладного мистецтва; юні виконавці на струнно-щипкових музичних інструментах. Вік учасників від 10 до 18 років включно.
6. Організаційні умови фестивалю
Фестиваль складається із заочного та очного турів.
Для участі в заочному турі до 1 березня 2014 року оргкомітету фестивалю необхідно надати заявку і матеріали на електронних носіях на адресу: 25006, м. Кіровоград, вул. Калініна, 36, обласний ЦДЮТ; на фестиваль. Бажано продублювати інформацію про участь на e-mail: ocdut@ukr.net
Переможці заочного туру отримують запрошення на очний тур фестивалю. Запрошення є офіційним викликом на фестиваль.
Всі представники команд, які запрошені для участі в очному турі всіх номінацій, обов’язково беруть участь у творчій майстерні «Мрії мої для моєї  Землі».
Творча майстерня за традицією відбудеться у формі вікторин, рольових ігор, презентацій.
Програмою фестивалю передбачені також інші масові заходи.
7. Умови конкурсної програминомінації «Громадська думка»
Учасниками можуть бути команди підлітків та молоді віком 15-18 років у кількості 3 учасники та 1 керівник.
Робота у номінації «Громадська думка» складається із заходів, що передбачені програмою фестивалю.
Для участі в заочному турі кожна команда-учасниця надсилає до оргкомітету:
- Проектні роботи, що стосуються можливих позитивних перетворень в Україні протягом наступних 10 років. Проекти повинні бути орієнтовані на конкретні зміни в освіті і культурі, медицині, навколишньому середовищі, інших сферах життєдіяльності та описані прогнозовані результати. Матеріали проекту повинні базуватися на фактичному матеріалі, які є на момент його створення. Проект повинен бути таким, що при певних умовах міг би бути реалізованим. Вказати ці умови. Матеріали проекту повинні бути оформлені в презентаційному вигляді .
- Тези доповіді на Всеукраїнську інтернет-конференцію за тематичними напрямами: «Майбутнє України залежить від кожного українця». «Погляд на Україну, як сучасну європейську державу». «10 кроків, які можуть змінити життя в Україні на краще».
- Текст промови на одну з тем: «Майбутнє залежить від мене». «Моя мрія – термін досягнення: 10 років». «Я закладаю фундамент щасливого майбутнього сьогодні».
- Твір - роздум за одним з тематичних напрямків: «Побудуємо Україну в своїй душі». «Не можна збудувати словом те, що не підкріплюється ділом».
Роботи не повинні перевищувати 5-7 сторінок комп’ютерного тексту (формат А-4, шрифт TimesNewRoman, кегль 14, міжрядковий інтервал 1,5; верхнє і нижнє поля – 20 мм, ліве – 30 мм, праве – 10 мм), титульна сторінка містить таку інформацію: найменування навчального закладу, П.І.П. виконавця, назва гуртка, П.І.П. керівника, назва роботи та контактна інформація.Всі представники команд, які запрошені для участі в очному турі фестивалю, обов’язково беруть участь у діловій грі.
8. Умови конкурсної програми номінації «Інструментальне виконавство» (струнно-щипкові музичні інструменти)
До участі запрошуються ансамблі малих форм (від 2 до 6 учасників віком 10-18 років, що розподіляються за категоріями: середня група – 10-14 років;
старша група – 15-18 років) позашкільних навчальних та спеціалізованих мистецьких закладів України.
Для участі в заочному турі учасники подають до оргкомітету аудіозапис або відеозапис одного конкурсного твору тривалістю не більше 5 хвилин.
За наданими матеріалами журі визначає учасників очного туру.
Для виступу в очному турі учасник (учасники) повинні представити 2 різнохарактерні музичні твори за обраним жанром: п`єса українського композитора; твір на вибір. Один з творів обов`зково повинен відповідати темі фестивалю. Допускається акомпанемент на іншому музичному інструменті.
Критерії оцінювання: художній рівень виконавської майстерності; авторський задум; розкриття теми; відповідність образу; яскрава індивідуальність.
Хронометраж одного конкурсного твору не повинен перевищувати 5 хвилин.
9. Умови конкурсної програминомінації
«Декоративно-ужиткове мистецтво»
До участі в номінації запрошуються вихованці позашкільних та учні загальноосвітніх навчальних закладів віком від 10 до 16 років, які розподіляються за двома віковими категоріями: середня – 10-12 років; старша – 13-16 років.
Для участі в заочному турі необхідно надіслати до оргкомітету роботи та їхнє візуальне зображення у електронному вигляді (роздільність мінімум 800 х 600, формат jpg).
У відбірковому турі будуть брати участь кращі роботи, представлені на обласну виставку «Знай і люби свій край».
В очному турі учасники будуть виготовляти колаж, об’ємну композицію з використанням елементів технік декоративно-прикладного мистецтва за розмірами відповідно до формату А-3 та відповідно до теми фестивалю.
Критерії оцінювання робіт: композиція; майстерність виконання; оригінальність; ступінь емоційного впливу.
Роботи, відібрані журі, будуть експонуватися на виставці під час фестивалю.
10. Нагородження
ПереможціXIXФестивалю нагороджуються грамотами, дипломами, призами.
 
11. Умови перебування на фестивалі
Витрати на проїзд делегацій для участі в очному турі здійснюються за рахунок відряджуючої сторони.
Проживання і харчування дітей – учасників очного туру - здійснюється за рахунок централізованих коштів департаменту освіти і науки облдержадміністрації, передбачених на проведення масових заходів з дітьми.
 
12. Адреса проведення фестивалю
25006, Україна, м. Кіровоград, вул. Калініна, 36, Обласний центр
дитячої та юнацької творчості;
Телефони: (0522) 22-35-71, 22-56-01, 22-56-12;
Електронні адреси: e-mail: ocdut@ukr.net, web-site: www.ocdut.hmarka.net.
 
13. Контактні особи
Номінації «Громадська думка»:
Долгополова Наталя Костянтинівна, завідуюча методичним відділом 0952346498.
Хлєбнікова Катерина Вікторівна, методист - 0505890266
Номінації «Інструментальне виконавство»:
Круніч Юлія Олегівна, завідуюча художнім відділом – 0667928210.
Тарасенко Яніна Валеріївна, методист – 051467506.
Номінації «Декоративно-прикладне мистецтво»:
Гладченко Тетяна Олексіївна, завідуюча відділом народних мистецтв - 0951390279
Дроздова Алла Олександрівна, методист - 0993161165
Переглядів: 560 | Додав: Bilokoz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]