Пятница, 29.03.2024, 11:22
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2014 » Ноябрь » 10 » День писемності і мови в РЦДЮТ "ЗОРІТ"
14:44
День писемності і мови в РЦДЮТ "ЗОРІТ"

У кожного народу світу
Є незнищенний оберіг –
Це рідна мова калинова,
Котру роками він беріг.
Віктор Лева

День украї́нської писе́мності та мо́ви — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Не залишило осторонь це свято і районний центр дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ». 8 листопада там відбулась зустріч із місцевим поетом-аматором Віктором Левою, за затишним столом з чаюванням. Діти мали змогу ознайомитися із збірками автора, почитати вірші поета, поспілкуватися та обговорити цікаві теми.
Сутність усіх національних цінностей, про які йшлося на заході, обов”язково викарбуються в пам”яті дітей та стануть основою формування свідомої активної громадянської позиції вихованців.
Нетлінним скарбом століть називають національну мову і літературу — скарбом, що передається від покоління до покоління, що об’єднує минуле й прийдешнє. Мова — живий організм, вона розвивається за своїми законами, а тому треба у чистоті берегти цей нетлінний скарб, прислухаючись до порад відомого нашого поета Максима Рильського:
Як парость виноградної лози,
Плекайте мову.
Пильно й ненастанно
Політь бур’ян.
Чистіша від сльози
Вона хай буде.
Вірно і слухняно
Нехай вона щоразу служить вам,
Хоч і живе своїм живим життям.


День писемності і мови в РЦДЮТ
Переглядів: 412 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]