Пятница, 26.04.2024, 18:02
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2015 » Март » 31 » Виховання справжніх гуманістів – завдання номер один для нашої громади.
14:34
Виховання справжніх гуманістів – завдання номер один для нашої громади.

Виховання справжніх гуманістів –  завдання номер один для нашої  громади.

В  районному центрі дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ» 27 березня був проведений практичний семінар для заступників з виховної роботи, практичних психологів району, соціальних педагогів, класних керівників за програмою «Не смійся з мене» («Don'tLaughtatme») від американської організації «OperationRespect» («Повага дією»), що була привезена в Україну її засновником Пітером Ярроу.

 Практичний семінар провела тренер Всеукраїнської асоціації молодіжного співробітництва «Альтернатива-В» Олена Арутюнян.

Завдання програми полягає в тому, щоб навчити педагогів методики прищеплення дітям прагнення  бути людяними, розуміти інших, приходити їм на допомогу. Педагоги вчилися створювати сприятливе  середовище для виникнення у кожного члена суспільства турботливого ставлення до кожної людини, навіть маленької. Учасники семінару зрозуміли, що такі якості особистості,  як толерантність, співпереживання, варто виховувати у дітей вже з малих років. Тому так важливо розповсюдити таку практику роботи в нашій  громаді.

По закінченню всім учасникам було надано наочний матеріал, в тому числі електронно-освітнього посібника «Не смійся з мене», що містить плани уроків, аудіо- та відеоматеріали, що виконуватимуть допоміжну  функцію  по вихованню у школярів толерантності та поваги до ближніх.

Це вже другий тренінг проведений у Новоукраїнському районі і за його тогорічними напрацюваннями  вже працюють 25  педагогів.

Матеріали програми «Не смійся з мене» можна використовувати для підсилення виховного впливу на  дітей вдома, на факультативних заняттях, під час позаурочних заходів.

 Найголовніше у цій справі – це  усвідомлення педагогами потреби у  самовдосконаленні для виховання справжніх гуманістів в  нашому регіоні .

Переглядів: 357 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]