Вторник, 23.04.2024, 20:56
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2015 » Ноябрь » 29 » День гідності та свободи.
12:58
День гідності та свободи.

День гідності та свободи.

 

Гідність і свобода – це ті цінності, які нероздільно пов’язані із життям людини, і відіграють важливу роль як у становленні людської  особистості, так і суспільства в цілому. Вони лежать в основі моральних ідеалів, принципів,переконань і норм, які визначають стосунки між людьми і ставлення громадян до своєї держави. У свою чергу, таке ставлення уособлюється в поняттях «Вітчизна», «Батьківщина» «родина», «сім’я», а найвищим проявом любові до рідної землі є готовність з честю відстоювати її свободу, незалежність, боронити від будь-яких нападів ціною власного життя.

 День Гі́дності та Свобо́ди — свято в Україні, яке вперше відзначили  21 листопада 2014 року на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року)  та Революції Гідності (2013 року). Це свято було започатковане Указом президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року.

 Події 2004 і 2013-2015 років стали складним іспитом для України, коли українці продемонстрували своє прагнення до  незалежності , свободи та демократії.

Але головним наслідком тих подій стало усвідомлення, що свобода та гідність не здобувається раз і назавжди. За них потрібно боротися повсякденно.

       20 листопада, у п’ятницю, у РЦДЮТ «ЗОРІТ» відбулась зустріч  за круглим столом вихованців з безпосередніми учасниками тих трагічних подій - людьми , що як ніхто інший відчули  на собі і події Майдану, і цілий рік брали участь у найтяжчих оборонних діях АТО  -  Сидоренком Миколою Валентиновичем та Стазіловим Анатолієм Григоровичем.

         Гості продемонстрували вихованцям закладу  унікальну фотохроніку подій на сході України, учасниками яких вони були, дали змогу нам. хлопцям-старшокласникам ,приміряти бронежилет та каску, відчувши на собі справжній «тягар» військових буднів.

        Для кожного з бійців  надзвичайно важливою на війні  була  підтримка рідних людей, що серцем і душею разом  з ними прожили всі події фронтового життя .

Поруч із військовими на свято були запрошені члени їх сімей, - дружина Миколи Сидоренка – Тетяна Вікторівна та мама Анатолія Стазілова – Тетяна Олегівна.

 Не стримуючи емоцій рідні поділились з присутніми хвилюючими переживаннями, що відчували в ті місяці, коли чекали хлопців додому.

        Цього року День гідності та свободи відзначається під гаслом: “Вільні творять майбутнє!”, тож для організаторів заходу було важливо дати правильну оцінку сучасним подіям, допомогти дітям усвідомити важливість змін.   Висловлюємо подяку вчителю історії та права Новоукраїнської загальноосвітньої школи №6  Черновій Ірині Вікторівні, яка  знайшла вільний час і разом зі своїми вихованцями – 9  «А» класом завітала на захід та виступивши експертом, професійно підвела .підсумки дискусії.

          Наприкінці зустрічі від імені всіх присутніх директор РЦДЮТ «ЗОРІТ» Ратушна Н.І. висловила воїнам та членам їх родин найтепліші побажання та передала освячені ікони.

 Сподіваємось, що такі зустрічі стануть традиційними в нашому закладі, адже тільки так ми можемо допомогти дітям усвідомити унікальність та цінність часу,в якому живе мо сьогодні ми,громадяни України. Такі зустрічі об’єднують членів громади в одну спільноту,допомагають нам, юним, формувати в собі  громадянські якості та активну життєву позицію, ставати  патріотами, готовими захищати свою  Вітчизну.

                                                   Актив молодіжного клубу «Нова формація»

 

Переглядів: 327 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]