Пятница, 26.04.2024, 20:33
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2016 » Апрель » 6 » Творчість у форматі 3-D
11:36
Творчість у форматі 3-D

Сучасні технології повністю заповнюють життя людини, особливо молодого покоління.  Та  оригінальні рукотворні вироби, що несуть інформацію про набуті століттями  традиції, не можна замінити нічим.

Особливо  важливим атрибутом є пасхальне яйце Великодніх свят. Воно не лише данина сучасності, а й символ багатовікових традицій, уособлення надій і сподівань, воно як образ всесвіту, як символ  відродження і оновлення життя.

Під враженням від майстер класу  з писанкарства, що відбувся у Рівнянській філії РЦДЮТ «ЗОРІТ» 28 березня 2016 року, виникло непереборне бажання поділитись знання з своїми  вихованцями.

Тому, в суботу, 2 квітня, в гуртках «Мальва» (керівник Сидоренко Тетяна Вікторівна) та «Бісероплетіння» (керівник Нероба Світлана Анатоліївна) було проведено  майстер-клас по розпису пасхальних яєць. Вихованці цих гуртків дізнатися про зміст закодованих символів, що наносяться на писанки, та навчилися  (поки що найпростіше) розписувати писанки.

В процесі подальшої  спільної роботи діти ознайомляться з різними техніками, видами розпису, народними традиціями  писанкарства нашої Новоукраїнщини.

Вихованці навчаться передавати своє світобачення  через кольори та магічні візерунки. Завдання педагогів - навчити дітей поважати  традиції наших пращурів, адже це запорука   майбутнього процвітання нашої країни.

Світлана Нероба

Тетяна Сидоренко

 

Переглядів: 357 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]