Пятница, 26.04.2024, 15:14
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас, Гость


Головна » 2017 » Апрель » 3 » «Квіти на скелях…»
12:25
«Квіти на скелях…»

«Квіти на скелях…»

Березень... Саме в цей теплий період починаються з’являтись перші квіти -провісники весни. Прекрасні, тендітні та дуже вразливі – вони нерідко  страждають від злих рук браконьєрів. Майже всі  першоцвіти є під охороною Червоної книги України.

З метою вивчення ранньоквітучих рослин рідного краю юні екологи-краєзнавці на весняних канікулах здійснили експедицію по малих річках рідного краю до ландшафтного заказника місцевого значення «Квіти на скелях».

 

Вихованці гуртка «Екологічне краєзнавство» спостерігали, як навесні   відбувається диво.  Похмурі зимові скелі покриваються різнобарвною ковдрою першоцвітів.   Густо опушені темно фіолетові квіти сону лучного схиляються  до землі, ніби сплять.  Сон занесений до Червоної книги України, зростає невеликими групами на гранітних відслоненнях.

 

Між зеленими куртинками трави виблискують золоті квіточки зірочок жовтих. Розсипані у траві дрібненькі білі квіти крупки весняної.  У повітрі відчувається тонкий аромат квіток  фіалки запашної.

Незабаром заквітують гіацинтик блідий, півники карликові, авринія скельна. У чагарниках зростає червонокнижний вид – рябчик руський. Ці тендітні рослини юні екологи виростили з насіння на ділянках і реінтродукували – повернули у природу, у місце, де колись ця рослина зростала, але була винищена людиною. 

 

Нагадаємо, червонокнижні першоцвіти перебувають під захистом закону!

Не рвіть і не купуйте червонокнижні види, не сприяйте незаконному промислу! Любіть і оберігайте планету, на якій живете та її мешканців!

Переглядів: 571 | Додав: vov2302 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]